kočnice auto centar ištvan

POPRAVAK ILI ZAMJENA KOČNICA

Izmjena disk pločica jedan je od češćih zahvata na autu jer je njihovo trošenje nužnost. Trošenje je posljedica abrazije – struganja disk pločica o disk, a ovisi o stilu vožnje te kvaliteti i stanju diska i pločice. Agresivni ih vozači mogu istrošiti u manje od 10.000 km, a kod umjerenih mogu izdržati i 100.000 km.

Prosjek je 50.000 km, a tada se disk pločice moraju promijeniti.

Bitno je znati da manji automobili sa slabijim motorima, sprijeda imaju diskove s pločicama, dok na stražnje obično ide bubanj s kočnim oblogama, tzv. paknama. Kod automobila iz srednje klase gotovo je uobičajeno da svi kotači imaju diskove s pločicama, ali i noviji automobili iz niže klase sa snažnijim motorima.

Kod kočenja puno važniju ulogu imaju kočnice na prednjim kotačima nego na stražnjim, naročito kod manjih automobila pa se zbog toga na manjim vozilima često stavljaju upravo bubanj kočnice.

ZAŠTO IZABRATI NAS

Jedan smo od vodećih auto servisa u Koprivnici. Sve mehaničke usluge koje nudimo rade stručni i iskusni auto mehaničari.

 • Prilagođavamo popravak automobila Vama
 • Profesionalno osoblje i vrhunski opremljena radionica
 • Brza i kvalitetna usluga
 • Posao rješavamo kako treba – IZ PRVE

ČESTA PITANJA

 • Koliko traje zamjena diskova?

  Zamjena diskova je zahvat na automobilu koji se u većini slučajeva riješava vrlo brzo.

 • Svaki put kada zakočim čujem buku, struganje kočnica. Trebam li posjetiti mehaničara?

  Ako svaki put kada zakočite čujete škripanje ili zvukove poput brušenja ili zveketanja, riječ je o prilično pouzdanom znaku da je vrijeme za posjet mehaničaru.

 • Tijekom kočenja se osjeti miris paljevine.

  Miris paljevine je miris koji ne želite osjetiti kada vozite. Najčešće znači da se negdje nešto zablokiralo i da zbog toga dolazi do trenja metala o metal. Ako vam nešto neposredno “zamiriši” nakon izlaska iz automobila, pronjuškajte oko kotača i vjerojatno ćete otkriti krivca. U takvim situacijama posjetite mehaničara bez odgađanja, jer moguće je da je pred vama popravak kočionih čeljusti.

© Copyright 2024 Auto Centar Ištvan