Znakovi koji govore da je vrijeme za popravak motora

Znakovi koji govore da je vrijeme za popravak motora

Smanjena sposobnost

Vrijeme je za pregled vozila kod servisera? Ako uočite da tijekom ubrzanja vašem automobilu treba više vremena nego inače, vjerojatno je izbio neki problem koji je potrebno pregledati kod servisera.

Kuckajući zvuk

Kuckajući zvuk koji dolazi iz unutrašnjosti haube automobila vjerojatno je uzrokovan istrošenim ležajevima motora. U tom slučaju potrebno je obratiti se serviseru za kompletan pregled motora.

Pretjerano ispuštanje dima

Jedan od pokazatelja da nešto nije u redu s vašim motorom je pretjerano ispuštanje dimova. Obično će biti nijansirane određene boje. Na temelju boje možete odrediti o kojem je problemu vjerojatno riječ.

Plava boja – plavkasti dim ukazuje na curenje ulja unutar motora.

Crna boja – tamni i crni dim uzrokovan je time što gori previše goriva.

Bijela boja – propuštanje rashladnog sustava koji omogućuje izgaranje rashladne tekućine u motoru može se prepoznati po nabujalom bijelom dimu koji izlazi iz ispušnog sustava.

Upaljena lampica za grešku u motoru

Upaljena lampica može signalizirati preko 100 mogućih problema u motoru. Bitno je otići serviseru ne bi li se utvrdilo o kojem je problemu riječ.

Motor je srce automobila i zato je potrebno voditi brigu o njemu. Odlaziti na redovite auto preglede i redovno mijenjanje ulja. Ako primijetite bilo koji znak da motor ne radi kao inače, potrebno je odmah javiti se serviseru kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

© Copyright 2024 Auto Centar Ištvan